اجتماعیعشایری

بهره مندی ۸ هزار خانوار عشایر کوچ رو بومی و غیربومی از مراتع خراسان جنوبی

۳۰۰ خانوار عشایر کوچ رو از استان‌های همجوار و ۷ هزار و ۷۰۰ خانوار از عشایر بومی خراسان جنوبی برای چرا دام، از مراتع سطح استان درفصل ییلاق و قشلاق استفاده می‌کنند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نهبندان خبر  و بنقل از ،خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با بیان اینکه ۲۵ درصد کارکرد مراتع به تولید علوفه، ارزش اقتصادی و ۷۵ درصد دیگر به ارزش‌های زیست محیطی و غیر اقتصادی اختصاص دارد گفت: طرح مدیریت چرا، کنترل پروانه چرای دام، ساماندهی کوچ با رویکرد پیشگیرانه و حفاظتی به عنوان موثرترین اقدام در مدیریت بهر برداری از مراتع است.

 

نصرابادی با اشاره به اینکه عشایر کوچ رو از استان سیستان و بلوچستان، در شهرستان‌های سربیشه، و نهبندان از مراتع بهره‌مند می‌شوند افزود: هفت هزار و ۷۰۰ خانوار عشایر بومی استان که عمدتا کوج داخل استانی دارند هم در سطح استان از مراتع استفاده می‌کنند.

 

نصرآبادی گفت: دستورالعمل اجرایی مدیریت چرا، کنترل پروانه‌های چرا و ساماندهی کوچ از طرف سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ابلاغ شده است.

 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: بر اساس ممیزی‌های انجام شده از سوی اداره کل منابع طبیعی آبخیزداری هرساله در قالب پروژه مدیریت چرا، یگان حفاظت و اداره امور مراتع استان‌ها نسبت به انجام این مهم اقدام می‌کند.

 

نصرآبادی افزود: مهمترین اهداف طرح حفظ منابع پایه (آب، خاک)، حفظ ذخایر ژنتیکی، تقویت پوشش گیاهی، مدیریت پایدار سرزمین جلوگیری از تغییر کاربری مراتع، ساماندهی چرای دام کنترل پروانه چرای دام جلوگیری از چرای زودرس، دام مازاد بر ظرفیت مراتع و شناسایی وبرخورد با دام فاقد مجوز است.

 

وی بر لزوم همکاری ومشارکت دارندگان پروانه چرا دراجرای این طرح و رعایت مفاد مندرج در پروانه چرا از جمله رعایت ظرفیت مرتع، رعایت فصل چرا و پرداخت به موقع عوارض سالیانه تمدید پروانه چرا توسط مرتعداران استان تاکید کرد.

انتهای خبر/

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا