قدرت مذاکره و قدرت نظامی دو عنصر متوازن ایران در پیشبرد منافع ملی ایرانیان
مذاکره مجدد با ایالات متحده، به ویژه پس از خروج این کشور از توافق هستهای برجام ، نیازمند شجاعت و ارادهای قوی بود که مسئولین ارشد نظام از خود به نمایش گذاشتند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نهبندان خبر؛ علیرضا کوهگرد کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با نهبندان خبر گفت: در تاریخ معاصر، روابط ایران و ایالات متحده به عنوان دو قدرت تاثیرگذار در عرصه جهانی همواره تحت تأثیر موضوعات مختلف قرار گرفته است. امروز، پس از سالها، ایران و آمریکا به صورت غیرمستقیم به مذاکره پرداختند؛ رویدادی که اگر آمریکایی ها آنگونه که میگویند رفتار کنند میتواند چشماندازهای جدیدی را برای دو کشور و منطقه به ارمغان آورد اگر چه کسانی که آمریکا را خوب میشناسند این امر غیرممکن و محال به نظر میرسد.
وی افزود:مذاکره مجدد با ایالات متحده، به ویژه پس از خروج این کشور از توافق هستهای برجام ، نیازمند شجاعت و ارادهای قوی بود که مسئولین ارشد نظام از خود به نمایش گذاشتند.
کوهگرد اضافه کرد:خروج یکجانبه ی آمریکا از معاهده ی برجام هم به اعتبار و حسن نیت این کشور در عرصه بینالمللی آسیب زد، هم باعث ایجاد بیاعتمادی عمیق در میان کشورهای دیگر شد. با این حال، ایران با شجاعت تمام ، برای تامین منافع ایرانیان و نمایش مجدد صلح طلبی خود و با تکیه بر تجربیات گذشته، تصمیم به ورود مشروط به این فضا گرفت. این تصمیم شجاعانه هم نشان از ارادهای قوی برای بهبود وضعیت اقتصادی و سیاسی کشور دارد، هم به معنای نمایش صلح طلبی ایرانیان در عین آمادگی لازم جهت دفاع همه جانبه از کشور تلقی میشود.
او خاطرنشان کرد:علاوه بر دیپلماسی، ایران همواره آمادگی کامل خود را برای دفاع از منافع ملی و پاسخگویی به هرگونه تجاوز اعلام کرده است. این موضوع نشاندهنده یک رویکرد متوازن است که بر اساس آن، ایران همواره در پی آرامش و ثبات است، اما در عین حال، هرگونه خطای محاسباتی از سوی دشمن را با قاطعیت پاسخ خواهد داد.
کوهگرد گفت:آمادگی نه تنها به عنوان یک عنصر بازدارنده عمل میکند، بلکه به طرف مقابل نیز این پیام را منتقل میکند که هرگونه اقدام نظامی یا تحرکات خصمانه، عواقب جدی خواهد داشت. ایران بعد از گذشت چند دهه از عمر بابرکت انقلاب اسلامی به خوبی میداند که در دنیای امروز، دیپلماسی و قدرت نظامی باید در کنار هم قرار بگیرند تا منافع ملی به بهترین نحو ممکن تأمین شود.
او اظهار داشت:در چنین شرایطی که نظام مقتدر جمهوری اسلامی تصمیم مجدد برای آزمودن سردمداران جدید کاخ سفید گرفته است چند موضوع به ذهن متبادر میشود که عبارتند از :
۱- با توجه به سابقه بدعهدی آمریکایی ها در سنوات گذشته و نیز دشمنی دیرینه آنها با مردم ایران آیا میتوان به آینده مذاکرات با این کشور امیدوار بود ؟
۲- ما مردم در این شرایط حساس چه مسئولیتی بر عهده داریم؟
۳- نقش مسئولین و جریانهای مختلف سیاسی در چنین شرایطی چیست ؟
۴- فعالان رسانه و تریبون داران در این شرایط چه نقشی میتوانند ایفا کنند؟
کوهگرد گفت: مبرهن است که ایالات متحده از این مذاکرات و تمنا برای دیدار مستقیم و طرح پیشنهادات اقوا کننده دنبال ایجاد شکاف بین مردم و مسئولان نظام است تا از آب گل آلود احتمالی ماهی خودش را صید کند لذا همگان باید هوشیار باشند چراکه مومن از یک سوراخ دوبار گزیده نمیشود. ایران عزیز ما نیازمند آرامش و تلاش همگانی است چراکه مردم عزیز ایران شایسته بهترینها هستند
او افزود:امید است با استعانت از درگاه لایزال الهی و درایت مسئولین محترم نظام، بهترینها و عالیترین ها برای مردم خوب و بصیر ایران اسلامی رقم بخورد.
انتهای خبر/