نگرانی از شدت تخلفات محیطزیستی در خراسان جنوبی
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی گفت: از ابتدای سال ۲۴ متخلف شکار دستگیر شدهاند که نشاندهنده شدت تخلفات زیستمحیطی در استان است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نهبندان خبر؛علی خانی، مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی امروز به رسانهها اعلام کرد: از ابتدای سال جاری ۲۴ نفر از متخلفان محیط زیستی در خراسان جنوبی شناسایی، دستگیر و با تشکیل پرونده به دستگاه قضایی معرفی شدهاند.
وی افزود: در این مدت ۱۱ مورد شروع به شکار غیرمجاز شناسایی شده و از متخلفان ۹ رأس حیوان وحشی شامل قوچ، کل، بز، آهو، جبیر و خرگوش، ۲۰ قطعه پرنده زینتی، ۱۰ قبضه سلاح غیرمجاز، ۵ قبضه سلاح مجاز با استفاده غیرقانونی و یک قبضه سلاح جنگی کشف و ضبط شده است.
وی تصریح کرد: همچنین ۵۳ عدد ادوات شکار نیز در جریان این پروندهها از متخلفان توقیف شده که نشاندهنده شدت تخلفات زیستمحیطی در استان است.
مدیرکل حفاظت محیطزیست خراسان جنوبی با اشاره به سرشماری اخیر در استان گفت: در سال ۱۴۰۳ بیش از ۹ هزار رأس از گونههای علفخوار شاخص مانند قوچ، میش، کل، آهو و جبیر در مناطق تحت مدیریت محیطزیست استان شمارش شده است.
وی اظهار داشت: با آغاز فصل مهاجرت، موضوع شکار و قاچاق پرنده کمیاب و ارزشمند «هوبره» به یکی از دغدغههای جدی ما تبدیل شده، بهویژه در شهرستانهای قاین و زیرکوه که زیستگاه اصلی این گونه محسوب میشود.
خانی افزود: متأسفانه برخی شکارچیان بومی باانگیزه اقتصادی اقدام به زندهگیری و قاچاق این گونه میکنند که بیشتر به کشورهای حوزه خلیجفارس منتقل میشود.
وی خاطرنشان کرد: قاچاق گونههای جانوری پس از قاچاق مواد مخدر، دومین جرم سودآور در جهان است و همین موضوع باعث افزایش تمایل سودجویان به شکار غیرقانونی شده است.
وی گفت: با همکاری نیروی انتظامی و مرزبانی، مبارزه با شکار و قاچاق حیاتوحش بهصورت مستمر در دستور کار قرار دارد.
خانی در ادامه با اشاره به احکام قضایی صادرشده برای متخلفان بیان داشت: در برخی موارد، قضات مجازاتهای جایگزین نظیر ساخت آبشخور برای حیاتوحش را به جای حبس در نظر گرفتهاند که میتواند در اصلاح رفتار متخلفان مؤثر باشد.
وی در پایان تأکید کرد: ورود خودروهای آفرود و موتورهای بیضابطه به مناطق طبیعی، تهدیدی برای زیستگاههاست و لازم است طبیعتگردان و علاقهمندان به این حوزه با رعایت ضوابط از آسیب به محیط زیست خودداری کنند.
انتهای خبر/